Als ik op zakelijke bijeenkomsten kom zie ik vaak éen grote grijze meute. Mijn ogen trekt gelijk naar die ene dame in de rode jurk of die man met gekleurde veters. De rest zie ik niet. En dat is natuurlijk niet wat je wil als ondernemer! Maar hoe doe je dat nu: Stand out of the crowd without being too loud?Het eerste waar je over moet nadenken is:Wat is jouw ‘brand’? Wie ben je waar sta je voor en wat heb je te bieden.
Wat wil je uitstralen naar je publiek?

De 5 bouwstenen voor een succesvolle brand-outfit.

 

KLEUR

Kleur is het eerste dat mensen zien ls je binnenkomt en als je rondloopt. Je hoeft niet in knallende kleuren de aandacht te trekken om in gesprek te komen. Kleur is echter wel de manier om te communiceren wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. Ben je meer introvert of heel erg verlegen, kan wat meer kleur je helpen makkelijker in gesprek te komen met de ander.Ben je super extravert don’t over do it! Dan vermenigvuldig je je aanwezigheid. Zorg voor een bepaalde rust in je ‘brand’ outfit, zonder dat het te saai wordt. Alles draait om balans tussen je persoonlijkheid en kleur. Heb je slecht geslapen of zit je niet zo lekker in je vel? Doe dan zeker geen zwart of andere donkere kleuren aan. Wil je dit wel. Fleur dan op met een gekleurde shawl en een goede lipstick.

 

STIJL

Kleed je naar je persoonlijkheid en beroep.  Ben je een ‘hustler’ die alles voor elkaar krijgt, een meer de visionair ‘strateeg of innovator. Laat je persoonlijkheid door je outfit heen stralen. Ben je boekhouder maar voel je je helemaal niet standaard, ga dan voor meer flair. Mensen gaan eerder voor jou kiezen. Mijn stijl is vintage chic. Dat klopt helemaal bij de kernwaarden van mijn ‘brand’(authentiek, kleurrijk en speels) en bij wie ik ben: open, eerlijk en creatief.

Kijk uit met prints, hoe gaaf ze ook zijn! Ze domineren het modebeeld op het moment en zijn heel vrolijk. Groot of klein, dat heeft een verschillend effect op mensen. Ben je een grote stevige vrouw dan kunnen grote prints heel mooi staan, net als grote sieraden. Maak het echter niet druk.Grote prints werken ook goed als je op het podium een presentatie geeft. Van een polkadot jurk met hele kleine balletjes, gaan onze ogen al gauw dansen. Dit geldt ook voor zebrastrepen. Het omgekeerde is waar als je voor een klein groepje staat.

Pas je stijl aan op de aard van de bijeenkomst, zonder dat je jezelf verliest.

Als laatste, het lijkt vanzelfsprekend. Zorg dat je goed verzorgd bent! Adem, nagels, tanden…..niets was more embarrising toen iemand mij wees op mijn snor!

 

KWALITEIT

Zorg dat je kleding goed zit en kwaliteit uitstraalt. Investeer wat meer in goed ondergoed. Je wil niet weten hoe vaak ik bij sprekers de rand van de onderbroek door de jurk heen zie komen en of te strakke panty band of behabandjes die ongewenst zichtbaar zijn.. Ook beha’s die net te klein zetten komt je boezem niet chic voor de dag.Kwaliteit van pasvorm en stoffen. De juiste schoenen die niet je outfit afbreken.

 

HERKENBAARHEID

Sluit jouw stijl en kleuren aan bij de rest van je ‘brand’? Dus jouw visitekaartje, je website en fotografie? Zorg dat je profielfoto overeenstemt met hoe je je presenteert in ‘real life’ Veel mensen scannen van te voren de gastenlijst. En als ik na de bijeenkomst jouw website bezoek en niet na een paar seconden al afhaak omdat het totaal anders en niet persoonlijk is.Een eenheid in je brand en uitstraling. Dus ook je kleuren, kleding en fotografie zijn ‘key’ voor een succesvolle business want hiermee maak je meer impact en verkoop je jezelf een stuk makkelijker. Zou je weleens willen weten hoe jij overkomt als ondernemer met hoe je je nu presenteert?

Maak dan een afspraak voor een visual brand check-up.

In een gesprek van 30 minuten geef ik je inzicht over:

  • Je Kleurgebruik
  • Je Stijl
  • Je Beeldgebruik

…en of het totale visuele plaatje in 1 lijn is.

Ik kijk naar ons gesprek!

Kleurrijke groet,

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest

Share This