Hoe maak ik een krachtig zakelijk zelfportret,

die helemaal bij mij past?

Vandaag moest ik mezelf weer een in ‘real life’ powerful presenteren om een mogelijke opdracht voor een groot bedrijf binnen te halen.

Ik dacht: goed om mezelf op de foto te zetten om te kijken hoe ik overkom op de ander, en ik heb gelijk een foto voor mijn ‘social presence.’ Dus beeld voor bij mijn bericht van vandaag om te delen.

Kijk en zie het verschil tussen mijn proeffoto en de uiteindelijke foto voor social media. Wat een verschil hè?

Ik deel graag met jou hoe ik dit heb aangepakt.

Mijn kleur en stijl – persoonlijke kracht en communicatie boodschap.

Kleur is super belangrijk als je jezelf presenteert voor een pitch, maar ook op foto’s, video’s of online workshops. De stijl van jouw kleding en lichaamstaal speelt hier ook een grote rol in mee. Dus besteed hier veel aandacht aan.

Wat je ziet is mijn zakelijk artistieke power ‘look’, waarbij ik aardse tinten combineer met vurig rood. Dus stevig geaard met een goed plan op zak (bruin) met gegarandeerd succes(rood). En altijd een speelse noot zoals mijn gekke tas of hondenbroche. Je goed aankleden is 1 ding, jezelf op de foto zetten een totaal ander ding.

De foto –Licht, houding en achtergrond.

Dit gaat vooraf aan, zeg maar een paar test shots (ik geef mezelf niet meer dan 10 minuten) ….Het altijd even zoeken. Eerst een proeffoto voor het licht en compositie. Hier let ik niet op hoe ik kijk en hoe mijn haar zit en de achtergrond. Ik zie er dan uit als een verschrikt hert, maar dat is normaal.

Dan de rommel opruimen voor een schoon canvas, ik kies voor oranjegeel. Dat laat zien dat ik out-of-the box kan denken en een duidelijke focus voor ogen heb om mijn klanten zichtbaar te maken. 

Dan de final touch: jasje aan en tasje om, hand door mijn haar te halen, quick make-up check, afstemmen op de juiste energie en dan het statief instellen. Niet te laag -want dan lijken je benen dikker of jij als geheel te autoritair. Dus beter een beetje meer van boven af. Maar niet teveel want dan krijg je kortere beentjes.

Het is een beetje passen en meten voor de juiste verhouding. Kies een standpunt en pose die realistisch is in verhouding tot jouw lijf. Want laten we wel eerlijk blijven…Een beetje smokkelen mag om te flatteren maar overdrijf niet. Jij bent wie je bent en in ‘real life’ moeten mensen jou ook herkennen.

Het resultaat

Even foto’s kijken….Ik heb een getraind oog en probeer niet te kritisch te zijn – ook omdat ik weinig tijd heb.  Dan zeg ik: Het is goed zo Vesna. Het is een powerfoto geworden met een beetje brutale blik. Ik voel me zelfverzekerd en creatief als ik zo de boer op ga.  Dan nog een beetje de kleuren oppimpen en de foto verscherpen in mijn foto app  Snapseed. Geen gekke glamour-filters, dat nooit!

Wil jij ook leren krachtige onderscheidende foto’s van jezelf leren maken zodat jij altijd goed beeldmateriaal voor handen hebt voor je social media marketing? Doe dan met de online cursus Create your Selfie!

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest

Share This