Jezelf presenteren met je kleding is belangrijk als ondernemer. Denk aan fotoshoots, presentaties, trainingen, videopromo’s webinars en klankgesprekken.

Hoe je komt opdagen en wat je uitstraalt is super van invloed op jouw succes. Je hebt een kledingstijl nodig die past bij jou en je brand.Het is niet een kwestie is van ‘gewoon’ wat uit je kledingkast trekken en aandoen. Een kledingstijl moet je ontwikkelen. Dat heeft niet alleen tijd, maar ook een goede aanpak nodig.

Stap 1: Laat je inspireren door anderen maar ga niet na doen.


Dit is waarschijnlijk wel regel nummer 1 wat betreft je eigen kledingstijl ontwikkelen. Probeer niet te lijken op iemand die je bewonderd. Iemand die heel succesvol is of lijkt te zijn. Denk niet als je er anders uit wilt zien dat je minder klanten krijgt.Juist als je je opvallend kleedt word je gezien. Mensen kiezen voor jou om wie je bent en wat je aanstraalt. Als jij je helemaal vanuit je eigen smaak presenteert trek je klanten die bij jou passen. Dus onderscheid je je juist.

Ik geef je een 5 stappenplan om je eigen kleding brandstijl te ontwikkelen. Straks weet je precies welke kledingstukken je uit de kast moet pakken voor een brand outfit die helemaal bij jou past! 

 

Stap 2: Breng je kernwaarden, interesses en kwaliteiten in kaart

Wat zijn je kernwaarden, kwaliteiten? En welke stijl hoort hier voor je gevoel bij. Stoer, lief, klassiek, trendy, bohemien, artistiek, behoudend. En welke vormen en prints. strak, los, bloemen, strepen, stippen, effen, groot of klein, kort of lang.

 

Stap 3:  Doe kleuronderzoek

Kleuren zijn belangrijk en zijn het eerste wat men ziet als jij binnenkomt. Met kleur communiceer je een bepaalde emotie en kun je jouw boodschap overbrengen. Welke kleuren vind je mooi en welke absoluut niet. Zoek op wat  ze betekenen. Resoneert dit bij jouw persoonlijkheid en wat je wilt uitstralen als ondernemer. Houd de kleur bij je gezicht en kijk naar je haar, huid en ogen.

Het beste is wel om een kleur-analyse door een professional te laten doen. Liefst een die van binnen naar buiten werkt.

 

Stap 4: Maak een stijlcollage


Op het internet kom je heel veel leuke en verschillende kledingstijlen tegen, maar ook op straat en in tijdschriften zie je erg veel diversiteit en originaliteit. Ik zou zeggen, doe hier iets mee. Laat je inspireren door de mensen om je heen. Kijk naar wat andere mensen dragen en gebruik de inspiratie voor je eigen outfit. Zeker weten dat jij er leuk uitziet!

Maak een collage of Pinterest bord. Plak hier je kernwaarden en kwaliteiten bij en quotes die op jou van toepassing zijn.

Doe niet mee aan mode trends. Als je precies adopteert wat het modebeeld voorschrijft, ontwikkel je nog geen eigen stijl. Door verschillende stijlen te combineren krijg je je eigen signatuur stijl zoals ik mijn VesnaStyle. En dat zorgt voor herkenbaarheid. Ik hou van retro en vintage te combineren vrouwelijk en toch stoer. En daar voeg ik weer accessoires aan toe. Bloemen zijn mijn handelsmerk.

 

Tip 5: duik je kledingkast in

Als je inzicht hebt gekregen welke stijl en kleuren echt bij jou passen, kun je ook je kast induiken en weg doen wat niet meer bij je past. Ik hoor vaak van klanten dat ze niet alleen kleding maar ook een stuk van zichzelf loslaten. Geef je oude kleding aan een goed doel.

 

Stap 6: Ga shoppen

Je eigen stijl ontwikkelen is net als veel anderen dingen: learning by doing. Let goed op dat wat je aantrekt ook goed past bij je figuurstijl. Leg de aandacht op de best parts van je lichaam. Zo hoef je je boezem niet weg te werken maar juist mooi in te lijsten.

Heb je een stevige kont en benen, een slanke taille en borsten, leg dan de nadruk op de bovenkant en draag een uitlopend jurkje. Heb je een heel recht figuur dan is het zaak om een taille te creëren. Laat je niet teveel leiden door wat anderen vinden. Ik merk vaak met klanten dat zij afhankelijk zijn van de mening van anderen. Hun man houdt bijvoorbeeld niet van panties of make-up. Of je hebt meekregen als vrouw bescheiden te zijn en daardoor maak je jezelf kleiner dan je bent. Laat je ook niet leiden door wat de verkoopster in de winkel vind want die heeft er helaas niet altijd verstand van. Vraag liever advies aan een andere shoppende vrouw.

 

En Last but not least. Laat zien wie je bent en waar je voor staat.  


Jij kan zeggen dat je een eigen kledingstijl hebt en dat je draagt wat jij leuk vindt. Je bent jezelf en durft dat te laten zien. Daar mag je echt wel trots op zijn. Het is niet niks om een eigen kledingstijl te ontwikkelen. Vooral als je kleding draagt of wilt dragen wat je niet heel vaak ziet terug komen. In het straatbeeld is het soms best moeilijk om je niets aan te trekken van de blikken die je naar je toe krijgt. Echter, de mensen die naar je kijken doen dat alleen maar omdat je er top uitziet. Niets is fijner om mensen te zien die zichzelf zijn en dat ook durven te tonen. Dus wees trots op wie je bent en wat je draagt!

 

Wil je een professional inschakelen om jou te helpen met  de branding van je eigen stijl. Neem dan contact met mij op. Op basis van jouw persoonlijke kleurenblauwdruk en stijlonderzoek, maken we een shopping plan en gaan we samen shoppen.

 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest

Share This