Verhalen vertellen met foto’s, ook wel visual storytelling genoemd, is de beste manier om te communiceren met jouw doelgroep tegenwoordig. Mensen lezen niet jouw bericht zonder dat zij ertoe aangetrokken en verleid voelen. Hiervoor heb je beeld nodig. Foto’s van jezelf, selfies dus. 

Selfies zijn een geweldige manier voor mensen om jou te leren kennen. Ze willen weten waar jij je mee bezig houdt., waar je voor staat en hoe jij werkt.  Ze willen namelijk weten wie het gezicht is achter het bedrijf. Een selfie is pas een selfie als het betekenis heeft, een verhaal erachter vertelt. Dat zijn de gene die zorgen voor de meeste interactie.

Door jouw verhalen te delen maak je echte verbinding met je volgers en creëer je meer volgers.

 

 

Vesna’s tips voor betere selfiestories

1.Wat wil je vertellen? Maak een lijstje van dingen die passen bij jouw visie en boodschap. Of haal inspiratie uit mijn gratis foto-inspiratiegids waarin ik je 30 foto ideeën aan de hand doe met jezelf in de hoofdrol.

2. Ontwikkel je eigen persoonlijke Visuele stijl.  Hiermee bedoel ik je schrijf,  foto -en kledingstijl zodat je  herkenbaar wordt voor mensen. Door je persoonlijkheid te laten doorschijnen in je berichten. Mijn  persoonlijke stijl is kleurrijk, origineel, speels en grappig. Vogel uit wat jouw eigenaardigheden zijn, omarm die en laat ze zien. 

3. Je hoeft geen tekstschrijver te zijn om je verhaal op papier te zetten. Schrijf uit je hart. Wees niet bang dit te doen. Je zal zien dat dit juist is waarom mensen met jou willen werken straks.

4.Verbeter de kwaliteit van je foto’s. Als je nu niet kan investeren in een professionele fotograaf, leer hoe jezelf goede foto’s kan maken. Vooral foto’s van jezelf natuurlijk. Leer over licht, compositie, styling en storytelling tijdens mijn workshop Aanstekelijke Selfies.

5. Zet accessoires in om jouw boodschap over te brengen. Heb je een geweldig boek gelezen? Maak een foto dat jij dat aan het lezen bent. Niet een foto van jou met een kop koffie terwijl je achter je laptop werkt in een koffietentje. Het beste is een. Dit werkt wonderen voor de betrokkenheid van je volgers. Wat past bij jou? Voor mij is dat mijn kleding. Ik ben mijn eigen wandelende visitekaartje. Wat is jouw handelsmerk?

6. Plaats je foto’s in de  juiste context. De keuze voor locatie en achtergrond dragen net als accessoires jouw verhaal. Als jij thuis foto’s maakt en op de achtergrond is het een zooitje dan denken mensen dat jouw business dat ook is. Niet doen dus.

7. Plan je berichten in als je niet goed ben in het moment te creëren.  Als je niet zo creatief voelt elke dag iets uit je mouw te schudden, ga dan elke week zitten schrijven en  foto’s erbij maken. Dit scheelt je tijd en stress.  

Ik hoop dat je met deze 7 tips aan de slag kan met het gaan delen van jouw verhalen op social media. Heb je foto inspiratie nodig? Download dan mijn gratis foto inspiratiegids waarin je 30 selfie- ideeën aanreik. Succes!!!!

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest

Share This