Hi, ik ben Vesna!

Als personal brand fotograaf en kleur -en kledingstylist, heb ik  ruim10 jaar ervaring met het krachtig en kleurrijk in beeld brengen van vrouwelijke ondernemers. Sinds 2019 leer ik vrouwen zoals jij ook hun eigen smartphone camera in te zetten als ‘tool’ voor zelfacceptatie en zelfpromotie.

Dit doe ik zelf al jaren en daar ben ik zichtbaar succesvol geworden op social media en in ‘real life.’  Ik trek de juiste klanten aan door mijn eigen stijl in visual storytelling.

Mijn weg naar zichtbaar succes. Van zelftwijfel naar zelfpromotie.

Ik begon met selfies maken toen ik mijn eerste smartphone kreeg. Toen besefte ik nog niet dat het maken van zelfportretten me óók zou helpen in de strijd tegen mijn diep gewortelde zelftwijfel – die ik opliep door een pestverleden en de bullshit die je als vrouw wordt aangepraat.

Tot die tijd maakte ik snapshots van alles en iedereen… behalve mezelf. Ik had echt een broertje dood aan foto’s van mezelf en stond ik liever achter de camera dan ervoor. Dat is trouwens grappig genoeg ook kenmerkend voor professionele fotografen: je ziet als geen ander je eigen ‘tekortkomingen’.

Foto’s van mezelf gaven ruim baan aan mijn innerlijke criticus en ik zat er niet op te wachten wat die allemaal tegen me zou zeggen. Toch werd ik een selfiegraaf en kwam zelfs uit op “Selfies? Graag!”

Gaandeweg begon ik namelijk de vrouw op de foto’s te zien zoals ik een vriendin mij zou zien: met liefde, mildheid en verzachtende zelfspot.

Op diep niveau voltrok zich een belangrijke shift. Tegenwoordig kan ik meteen al mijn selfies met zelfcompassie bekijken, zowel tijdens het maken van de foto’s als op het moment dat ik een foto ga delen op social media.

Ik begon te spelen met poses, kleuren, kleren en schreef er verhalen bij. Het nemen van foto’s was niet langer eng! Het begon te voelen als een plek van zelfexpressie, zelfontdekking en zelfbeeld-heling. Hoe geweldig is dat?

Niet dat het altijd gemakkelijk was, hoor…Er zaten regelmatig foto’s bij die me lieten zien dat mijn innerlijke criticus soms ook gelijk had! Maar daarvan kon ik juist leren – en groeien als mens.

Mijn groeiende verzameling selfies vertelden mij een ander verhaal dan de ‘story’ die ik tot die tijd tegenover mezelf als een soort mantra was blijven herhalen. En de reacties van mijn volgers op social media waren positief en ronduit hartverwarmend.

Ik werd een rolmodel voor vrouwen die gezien willen worden.

Zo kwam ik op een beslissend keerpunt in mijn leven terecht… Ik mocht gaan kiezen wie ik liever wilde geloven: mijn innerlijke criticus of mijn fans.

Na alle aanmoedigingen van anderen werd dat ‘appeltje-eitje’: eindelijk raakte ik zelf ook overtuigd dat ik gezien mocht worden en op deze manier van waarde kon zijn.

Sterker nog: ik kreeg er klanten door!

Ik merkte dat hoe meer ik mezelf liet zien – en niet alleen de mooie dingen, maar juist ook de dingen die ik vroeger liever verborg –hoe meer mensen op me afkwamen. De juiste mensen. Mensen die mij en mijn gekkigheid juist leuk vinden. Die graag met mij willen werken omdat ik een beetje …uh… ‘merkwaardig’ ben.

En ik ontdekte de tweede betekenis van dat woord: ik was (mijn) merk waardig! Vrouwen wilden met mij werken, juíst omdat ik mezelf liet zien met al mijn kleur en fleur.

Zo gaat dat dus: jouw eigenaardigheden onderscheiden je van de grijze muizenmassa. Die maken je merk, je brand en laten jouw uniqueness zien.  En dat is nodig als je serieus werk wilt maken van je bedrijf! Je moet je kunnen onderscheiden van anderen.

Na jarenlang mezelf op deze manier te hebben promoot, voelde ik in 2019 dat de tijd rijp was dat ik dit aan andere vrouwen zou gaan leren.

 

Ik heb op Facebook de Be yourselfie community opgericht en startte met het geven van workshops .  In januari 2021 start het online programma Create your Selfie.

Speciaal voor jou heb ik de gratis Selfie Inspiratiegids gemaakt.

Ik wil niets liever dan ook jou inspireren en in actie zetten: zodat jij voortaan ook zonder enige terughoudendheid en zelfs met plezier foto’s van je zelf gaat maken die je kunt inzetten voor je marketing.

Foto’s die jou verbinden met de mensen die je wilt bereiken, vanuit je eigen authenticiteit, zodat ook jij je bedrijf kan laten groeien en bloeien. En nee, je hoeft daarvoor niet op mij te lijken. Ik breng mijn kleurigheid in beeld, voor jou is het misschien je rust die mensen verder kan brengen dan ze nu zijn.

“Be your selfie”: jij bent een gift voor de wereld om wie JIJ bent. Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen!

Liefs,

Vesna.

Download  gratis mijn Selfie-inspiratiegids!

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest

Share This